23948sdkhjf

Ny rekord for dansk turisme

Tyskerne er vendt tilbage og danskerne ferierer mere herhjemme. Terror i lande som Egypten, Tyrkiet og Tunesien får europæerne til at koncentrere sig mere om at holde ferie i sikre områder. Det kommer Danmark til gode.
I 2015 blev der registreret 49,1 millioner kommercielle overnatninger i Danmark. Det er det højeste antal overnatninger, der er registeret, og dermed slog dansk turisme rekorden fra 2014, fremgår det af en ny rapport fra Visit Denmark.

Med en vækst i overnatningerne på 4,9 procent og positive forventninger til de kommende år, kan dansk turisme siges at være på rette kurs. Men Norge og Sverige oplever dog endnu højere vækstrater. Væksten i 2015 kan især tilskrives fremgang blandt de udenlandske turister, som foretog 6,4 procent flere overnatninger end i 2014, mens de danske steg med 3,3 procent.

Det er særligt de tyske turister, som er årsag til den store udenlandske stigning, men også Holland, Norge, Storbritannien, USA, Kina, Indien, Italien og Brasilien bidrog til væksten. Et mindre fald i overnatninger fra Frankrig, Japan og Sverige trækker i den modsatte retning.

Væksten i de udenlandske overnatningerne sætter sine spor i hele Danmark. Når man ser på regioner og landsdele var der vækst over hele linjen på nær Region Sjælland, som holdt status quo. Sydjylland markerer sig som den landsdel med flest udenlandske overnatninger, mens Fyn kan glæde sig over den største procentvise vækst.

En blandt flere årsager til den stigende turisme er at europæerne i højere grad foretrækker at holde ferie i rolige lande, fremfor eksempelvis Egypten og Tyrkiet og Tunesien, hvor der er forekommet mange terror-handlinger i de senere år.
Det kommer også Danmark til gode.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078